TV Most - Bušince: Porodica Stojković dobila novi krov nad glavom
Vesti
Bušince: Porodica Stojković dobila novi krov nad glavom

14:49, 09.08.2018

|

Izvor: RTV Puls

Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović posetio je danas dvanaestočlanu porodicu Dragane Stojković iz novobrdskog sela Bušince kojoj je pokrajinsko ministarstvo za zajednice i povratak nedavno sagradilo kuću od 75 kvadratnih metara.
Foto: RTV Puls


„Pravo je zadovoljstvo videti punu kuću mladih i složnih naših sunarodnika i to u zabačenom planinskom selu, što je posebna retkost“, rekao je Ivanović.

Samohrana majka Dragana živi u zajednici sa njene desetoro dece, od kojih se najstariji sin nedavno oženio i doveo mladu iz Gornjeg Kusca. Sada stvarno kuća nije tesna, iako se svi dobro slažu.

„Dugo smo čekali na izgradnju kuće i danas nema srećnijih od nas“, rekla je Dragana Stojković zahvalivši gradonačelniku Ivanoviću na nesebičnoj podršci prilikom izgradnje kuće.

Objekat je izgradilo kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak na placu koji je porodica Stojković  nedavno kupila na uslasku u selo Bušince, jer je to bio uslov za početak gradnje.To je samo jedan od devet projekata izgradnje kuća za povratnike i socijalno ugrožene slučajeve u opštini Novo Brdo, koji se sprovodi u okviru programa RRK 5 za koji je novac obezbedila Evropska unija. 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design