Vesti
Bukti požar iznad Sutomora, vatrogasci brane kuće i crkvu

21:43, 16.07.2017

|

Izvor: RTCG,RTS

Veliki požar zahvatio je nakon 18 časova borovu šumu na Golom brdu iznad Sutomora. Vatrogasci pokušavaju da obuzdaju vatru, ali im vetar otežava posao. I mornarica je priskočila u pomoć. Na magistralnom putu od Sutomora ka Baru i u pravcu Čanja formirane su kilometarske kolone jer je zbog požara došlo do naglog odlaska kupača sa sutomorske plaže.
Načelnik Službe zaštite u Baru Velizar Čađenović rekao je za Radio-televiziju Crne Gore da je situacija veoma ozbiljna i da je ovo u 2017. najopasniji požar sa kojim se bore barski vatrogasci.

"Povukli smo vozilo iz Virpazara, došle su kolege iz Ulcinja i Budve, borimo se da odbranimo kuće od vatre. Trudimo se i da odbranimo crkvu Svete Petke u Maljeviku", rekao je Čađenović.

Nadležni se trude da obuzdaju plamen kako se ne bi proširio ka naseljenom delu Sutomora.

"Vetar je izuzetno jak i otežava posao vatrogascima na terenu. Angažovano je 15 vozila, pomaže i Komunalno preduzeće, privatnici... U ovom trenutku se borimo za kuće ispod Golog brda, prema Sutomoru, kako ne bi bile zahvaćene. Ipak, ukoliko vetar nastavi da duva ovom jačinom ovaj požar može da bude još katastrofalniji", istakao je predsednik Opštine Bar Zoran Srzentić.

Prema navodima meštana, plamen je u jednom momentu stigao i na ispod 100 metara od kuća koje su najbliže Golom brdu.

U pomoć vatrogascima priskočila je i Mornarica Vojske Crne Gore.

Na magistralnom putu od Sutomora ka Baru i u pravcu Čanja formirane su kilometarske kolone jer je zbog požara došlo do naglog odlaska kupača sa sutomorske plaže.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design