:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2017   12:05

0

133

Budući brucoši polažu ispite

U nedelji za nama budući brucoši predavali su dokumenta za upis željenog fakulteta. U nedelji pred nama, budući brucoši polažu ispite. Led probijaju kandidati na Elektrotehničkom fakultetu.

Najveće interesovanje vlada za IT studije, psihologiju, medicinske nauke. Kako bi osigurali budžetski status ili se školovali za željena zanimanja, budući brucoši se prijavljuju na po dva, tri fakulteta.

S godinama i mašinstvo i forenzika dobijaju na popularnosti.

"Imamo program forenzike koji se akreditovan i koji se odvija u saradnji sa Fakultetom za bezbednost i ove godine ćemo upisivati studente na taj program i nadam se da će biti interesantan budućim kolegama", kaže prodekan Fakulteta za fizičku hemiju prof. Igor Pašti.

Dekan Mašinskog fakulteta UB prof. Radivoje Mitrović kaže da većina brucoša shvata da su tvrde nauke, u koje spada i mašinsko inženjerstvo, nešto što omogućava sve bolje zapošljavanje i u Srbiji i u Evropi i u svetu.

"Studenti fakulteta inženjerskih nauka već dobijaju posao i pre završetka studija", ističe dekan Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu prof. Dobrica Milovanović.

Razloga za brigu nema, jer ima dosta mesta i zanimljivih programa, poručuju profesori.

"Svi kandidati koji se prijave na bilo kom studijskom programu na našem univerzitetu, da za bilo koji fakultet podnesu dokumenta, mogu rezultate prijemnog ispita da koriste za upis na neki drugi fakultet gde se polažu isti predmeti tako da je to olakšavajuće, to je u okviru našeg univerziteta", objašnjava prorektor Univerziteta u Beogradu prof. Nada Kovačević.

Osim afirmativne mere za upis studenata na fakultete koji školuju IT stručnjake, i ove godine važe olakšice za upis Romske nacionalne manjine i studenata sa posebnim potrebama. A fakultete mogu da upišu i migranti.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva