:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2017   12:05

0

214

Brojna srpska delegacija na festivalu omladine u Sočiju


 



Najveća svetska omladinska smotra otvorena je pod kupolom hale Boljšoj, da promoviše prijateljstvo i mir, i kako se očekuje, bude novi impuls razvoju međunarodne omladinske saradnje. Za simbol festivala, izabrana je kamilica i sve je u njenim toplim i veselim bojama.



Narednih sedam dana, mladi iz čitavog sveta će se družiti, debatovati o pitanjima važnim za njihovu budućnost, a ovo će biti i prilika da svaka delegacija predstavi stvaralačka i naučna dostignuća svoje zemlje. Srpsku delegaciju, čini više od 200 mladih, iz svih krajeva zemlje.



"Naša delegacija je sastavljena od najboljih mladih ljudi iz Srbije, dobrih studenata, svršenih akademaca, ima tu i stručnjaka iz različitih oblasti, kao i umetnika, pevača, narodne muzike, etno muzike i tako dalje, tako da mislim da je to jedan fin način da predstavimo našu kulturu ovde u Rusiji", poručuje Predrag Prokopić, šef srpske delegacije mladih.



Svetski festival omladine i studenata ima tradiciju dugu 69 godina. Organizator festivala je Svetska federacija demokratske omladine, održava se svake tri do četiri godine, a ovaj u Sočiju, biće treći, održan u Rusiji.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva