:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2017   12:05

0

137

Brojna kulturna dešavanja u okviru Dana opštine Gračanica

Brojna dešavanja i kulturne manifestacije očekuju nas u gotovo svim mestima opštine, istakla je Brankica Nićić, direktorica obrazovanja OG.

„U petak 15. septembra u 10 sati na platou ispred opštine biće svečano otvaranje Dana opštine Gračanica, gde će biti i dečiji karneval na kome će učestvovati mališani PU „Đurđevak“. Pored toga, imaćemo i srednjovekovne karavane, turnire u malom fudbalu, gostovanje pozorišta iz Subotice, dane poljoprivrede, godišnjicu KUD „Slavuj“, a naše sugrađane očekuje i muzički koncert Peđe Medenice i Đorđa Davida“, istakla je Nićić.

U program karnevala uključene su sve tri predškolske ustanove na teritoriji opštine Gračanica „Đurđevak“, Sunce“ i „Naša radost“.

„Deca predškolskih ustanova na teritoriji naše opštine imaće priliku da nam ulepšaju ove Dane opštine tako što će učestvovati u karnevalima. Prvi karneval je na svečanom otvaranju, sledeći je 18.septembra u 10 časova u dvorištu Doma kulture u Dobrotinu, koji organizuje PU „Sunce“ istog dana u 12 sati ova ustanova će imati karneval i u dvorištu crkve u Gornjoj Gušterici, a deca PU „Naša radost“ organizuju karneval 19. 09. u dovrištu osnovne škole u Ugljaru“, naglasila je Nićić.

Na sam Dan opštine, najpre će biti služena sveta liturgija u manastiru Gračanica, nakon čega će uslediti litija centralnim ulicama Gračanice, a svečna Akademija, kojom se završava obeležavanje Dana opštine, biće održana u Domu kulture u 20 časova.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva