:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2018   12:22

0

188

Brnabić:U ponedeljak novi sastanak sa medijskim udruženjima


Ana Brnabić je novinare u Kliničkom centru Srbije podsetila da je Vlada Srbije ispunila skoro sve zahteve medijskih udruženja, koja su različita među sobom, a ona izlaze u javnost i kritikuju Vladu Srbije.





Brnabićeva je rekla da medijska udruženja, ako žele, mogu da uzmu novac sa konkursa Ministarstva kulture, a ako to ne žele – ne moraju ga uzeti.



Podsetila je da je ponovo počeo rad na Medijskoj strategiji, jer prošli nacrt teksta nije imao legitimitet, zbog čega su sada uključeni i Misija OEBS-a, Delegacija EU i Ambasada Norveške i Fondacija Konrad Adenauer.



Brnabićeva je navela i da se medijskim udruženjima izašlo u susret da se formira radna grupa, odnosno vrsta koordinacionog tela u okviru kabineta premijera, koje će rešavati konkretne probleme.



Počeli smo već da rešavamo neka pitanja i sa Ministarstvom finansija smo razmatrali da li se plaća PDV na sredstva koja se dobijaju na konkursu, rekla je Brnabićeva.



Brnabićeva je, odgovarajući na pitanja o izveštaju izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Makalistera o vladavini prava i medijima, ocenila da to nisu pitanja koja se rešavaju "za dva meseca".



Prema njenim rečima, ustavni amandmani su poslati na mišljenje Venecijanskoj komisiji, stižu neki odgovori i nastaviće se sa radom.



Mogli smo to da završimo za tri meseca, ali to ne bi bilo dobro, rekla je Brnabićeva i ukazala da će zatražiti od ministarke pravde, kada stignu odgovori Venecijanske komisije, da bude održan još jedna krug javne rasprave.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva