:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2017   12:05

0

152

Brnabićeva u dvodnevnoj poseti Nemačkoj


Tema razgovora predsednice dve vlade biće sveukupni politički i ekonomski odnosi Srbije i Norveške, kao i unapređenje ekonomske i privredne saradnje. Nakon sastanka, planirane su izjave za medije predsednice Vlade Srbije i Norveške, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.



U nastavku prvog dana posete, premijerka Brnabić sastaće se sa direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca, Kristin Skogen Lund. Reč je o vodećoj organizaciji norveških poslodavaca koja okuplja i male porodične firme i velike multinacionalne kompanije.



Na sastanku sa direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca, predsednica Vlade predstaviće rezultate u oblasti ekonomskih reformi i unapređenja investicione klime u Srbiji, a pre svega potencijale IT sektora, start ap i inovativnog preduzetništva i kreativnih industrija.



Brnabićeva će prisustvovati i otvaranju izložbe Marine Abramović u "Henie Onstad" umetničkom centru. Ovo je njena retrospektivna izložba pod nazivom "€žThe Cleaner"€œ u okviru koje će biti predstvljeno više od 120 radova nastalih tokom poslednjih 50 godina.



Predsednica Vlade i članovi delegacije će obići i Nobelov muzej i Muzej moderne umetnosti u Oslu.



Brnabićeva će se sastati i sa predstavnicima srpske dijaspore u Norveškoj.



Prvog dana posete Oslu, deo delegacije Vlade Srbije posetiće organizacije "Innovation Norway" koja se bavi podsticajem inovacijama i preduzetništvu i "Startup Village", koja okuplja preduzetnike i start ap kompanije.



Cilj posete Norveškoj je unapredjenje ukupnih političkih odnosa dve zemlje i dalji razvoj ekonomske i privredne saradnje, pre svega u IT sektoru, inovacionom preduzetništvu i obrazovanju, što je sve zajedno deo agende digitalizacije i jedan od prioriteta Vlade Srbije.



U delegaciji sa predsednicom Vlade biće i predsednik Privredne komore Srbije Marko ÄŒadež i direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva