:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

193

Brnabićeva: Srpska poljoprivreda na pravom putu

Ana Brnabić je navela je da su dva ključna problema kojima je potrebni pružiti posebnu pažnju jeste prehrambena industrija koja, kako kaže, ne daje dovoljan doprinos našem BDP-u.

"Može čak i ubuduće da ima negativan uticaj na naš BDP. To je nedopustivo i to moramo u budućnosti da menjamo", rekla je Brnabićeva. 

Dodaje da treba raditi na većem ulaganju u mlade poljoprivrednike.

"To je ono na čemu ćemo svakako nastaviti da radimo i kao republička Vlada i kao pokrajinska vlada", rekla je premijerka.

Kako je rekla, dobro je što se Novi Sad i Vojvodina i Srbija pozicioniraju kao jedan od centara evropske poljoprivrede. 

"Mislim da Ministarstvo poljoprivrede ima jako dobru strategiju", ocenila je Brnabićeva.

Premijerka je obišla i štandove stranih investitora i najavila da će ubuduće raditi na dovođenju još vise investitora iz inostranstva.

Takođe je pomenula da je sa MMF-om razgovarala o novom aranžmanu naglasivši da se polako približavamo dokumentu koji će biti naš novi aranžman i da to možemo da očekujemo u toku ovog leta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da Vlada Vojvodine kao i Vlada Srbije učestvuje aktivno i radi na poboljšanju uslova u privredi.

"Kompanije iz vise od 60 zemalja prisutne su na novosadskom sajmu i to najbolje govori o tome kakva je danas naša poljoprivreda, govori o naporima koje Vlada Republike Srbije, nadležno ministarstvo ali i svi drugi pa i Pokrajinska vlada udruženo čine na tome da se uslovi u poljoprivredi poboljšaju", rekao je Mirović.

Branislav Nedimović, Ana Brnabić i Igor Mirović na Sajmu poljoprivrede
Branislav Nedimović, Ana Brnabić i Igor Mirović na Sajmu poljoprivrede

Istakao je veoma dobru saradnju koju Pokrajinska vlada i njen resorni sekreterijat za poljoprivredu ima sa Ministarstvom poljoprivrede. 

"Radimo zajedno i na rešavanju pitanja investicija u oblasti navodnjavanja, na dovođenju investitora u toj oblasti, imamo definisane razvojne mere koje su kompatibilne i koje se nadopunjuju, imamo sve elemente koji nam ukazuju na optimizam u ovoj oblasti i sada je vazno da ovaj proceš ne sme da stane i da taj trend nastavimo i narednih godina", rekao je Mirović.

Zajedno sa Brnabićevom i Mirovićem, Novosadski sajam poljoprivrede obišli su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva