:

:

TV Most

clock

Novembar 14, 2017   12:05

0

156

Brnabićeva sa Mogerinijevom o sprovođenju SSP-a


Reč je o četvrtom sastanku Saveta EU i Srbije koji nadzire primenu i sprovođenje SSP-a i razmatra sva važna pitanja koja proističu iz njega.



U diplomatskim izvorima Tanjuga u Briselu kažu da će teme ovog inače redovnog sastanka biti ukupni odnosi između EU i Srbije kao i bilans urađenog u reformskim procesima u Srbiji u prethodnom periodu.



U Briselu se naglašava da bi fokus ovog sastanka Saveta za SSP trebao da bude "istorijski momentum" koji se odnosi na ubrzanje procesa evrointegrtacija Srbije i na pažnju koju EU pridaje kako Srbiji tako i regionu Zapadnog Balkana.



Pored premijerke Brnabić, u delegaciji Srbije biće i šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Mišćević i ambasadorka Srbije pri EU Ana Hrustanović.



Delegaciju EU na sastanku predvodiće šefica EU diplomatije Federika Mogerini, a očekuje se i pristustvo komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana i predstavnika zemalja članica.



Očekuje se da će sa sastanka biti izdato zajedničko saopštenje i konferencija za medije na kojoj je najvljeno učešće premijerke Brnabić i šefice za spoljnu politiku Mogerini.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva