:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2017   12:05

0

156

Brnabićeva odala počast palima u Batinskoj bici



Brnabićeva je, zajedno sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, položila venac i na groblju crvenoarmejaca u Somboru.



"Srbija ponosno čuva uspomenu na sve heroje Batinske bitke. Hvala vam što ste se hrabro borili za našu slobodu. Ostaćemo dosledni vrednostima za koje ste položili život i nastavićemo da gradimo bolju budućnost", zapisala je predsednica vlade u Knjizi žalosti.



Brnabićeva će se danas obratiti na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 73 godine od Batinske bitke i otvaranja obnovljenog muzeja te bitke na obali Dunava kod Bezdana.



Batinska bitka ili Batinska operacija jedna je od bitaka Drugog svjetskog rata, trajala je od 11. do 29. novembra 1944. godine kod sela Batine u Baranji, na desnoj obali Dunava, između jedinica Crvene armije i NOVJ s jedne i nemačkog Vermahta i njegovih saveznika s druge strane.



Prema nekim ocenama, bitka kod Batine je najveća bitka po količini snaga učesnika, intenzitetu borbi i strateškom značaju u toku čitavog Drugog svetskog rata na području Jugoslavije.




 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva