:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2018   08:31

0

111

Brnabićeva na prijemu kod Trampa, novo razumevanje za Srbiju


Premijerka se zahvalila Donaldu Trampu na razumevanju za stavove Srbije, a u četvrtak će održati i govor pred Generalnom skupštinom. Sa premijerkom u delegaciji je i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Okupili su se predstavnici 193 zemalja-članica svetske organizacije. U Njujorku su uvedene najstrože mere bezbednosti. Razgovaraće se o gorućim svetskim pitanjima a govoriće uticajni svetski političari.




Premijerka Ana Brnabić je rekla da je na prijemu zahvalila predsedniku SAD Donaldu Trampu u ime svih građana Srbije za jedno novo razumevanje Srbije i jednu otvorenost prema Srbiji – "da se razume naš stav i da se čuje naš glas".



"Ne mogu da kažem da sam imala vremena za neki dugačak razgovor, ali sam mu se zahvalila za jedno novo razumevanje Srbije i jednu otvorenost prema Srbiji, da se razume naš stav i da se čuje naš glas", kazala je Brnabić.


"Bilo je jako divno videti, i mislim da je to važno za građane Srbije, da Srbija zaslužuje jedno novo poštovanje u svetu, da svi prepoznaju napore predsednika Vučića da izgradimo jedan miran, stabilan, bezbedan region", poručila je Brnabićeva.



Ističe da je uvek prva tema dijalog Beograda i Prištine ali da se govori i o reformama u Srbiji i dobrim ekonomskim rezultatima.



Ana Brnabić se uoči otvaranja Skupštine sastala sa republikanskim senatorom Ronom Džonsonom. Premijerka Srbije će učestvovati i na skupu "Akcija za mir" posvećenom mirovnim operacijama a u sredu će učestvovati i na globalnom "Blumbergovom" biznis forumu.



Uoči generalne skupštine UN u čuvenom "Karnegi holu" na Menhetnu čula se srpska muzika. Održan je koncert "Putovanje kroz zvuke Srbije" gde su se publici predstavili izvođači čija je zajednička crta ljubav prema srpskom melosu i ritmu. Organizaciju koncerta podržalo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i brojni volonteri koji žive i rade u SAD.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva