:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2018   16:04

0

258

Brnabićeva i Rot: Napareduje saradnja Srbije i Nemačke


Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa Mihaelom Rotom, državnim ministrom za Evropu i zamenikom ministra spoljnih poslova Nemačke.



U razgovoru, koji je bio posvećen aktuelnoj političkoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana i rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji, konstatovano je da je interes ulaska Srbije u Evropsku uniju obostran, jer doprinosi očuvanju mira, prosperiteta i stabilnosti cele Evrope, saopšteno je iz Kabineta premijerke.



Brnabićeva je naglasila da se u okviru nastavka reformi u Srbiji veliki napori ulažu u jačanje i razvoj elektronske uprave za koju je navela da je, zbog transparentnosti koju obezbeđuje, najefikasnija u borbi protiv korupcije.



Intenzivno se radi i na reformi javne uprave i pravosuđa, rekla je premijerka i dodala da su sve do sada preduzete mere kao i one koje tek predstoje, važne zbog ispunjavanja standarda Evropske unije, ali pre svega zbog građana Srbije.



Istakla je da kada je reč o postizanju sporazuma sa Prištinom, kompromis vidi kao jedino rešenje i da se zalaže za dijalog bez obzira na težinu problema.



Ana Brnabić ocenila je da zamrznuti konflikt nije u interesu Srbije i da problem mora da se reši, a da je "od presudne važnosti u pravcu postizanja kompromisa bila i hrabrost predsednika Aleksandra Vučića koju je pokazao otvarajući unutrašnji dijalog o Kosovu", navodi se u saopštenju.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva