:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2017   12:05

0

191

Brnabić: Želimo dobre odnose sa Makedonijom

Brnabić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti Makedonije upitana da prokomentariše medijske napise da će Makedonija možda podržati Kosovo u Interpolu i može li se to odraziti na odnose dve zemlje, rekla da o tome nije razgovarala ni sa makedonskim kolegom Zevom ni sa ambasadorkom te zemlje u Srbiji, i da će se o tome tek razgovarati.

"Večeras ne bih pričala o tome. Večeras slavimo naše dobre odnose i Dan Makedonije. Srbija je otvorena, fleksibilna i daćemo sve od sebe da imamo najbolje odnose", naznačila je premijerka, koja je u ime Vlade Srbije čestitala Dan Makedonije.

Ona je navela da je pre nekoliko dana razgovarala sa ambasadorkom Verom Jovanovski-Tipko o daljoj saradnji dve zemlje i podsetila da je uputila zvaničan poziv premijeru Zaevu da poseti Beograd u novembru.

Ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska Tipko nije večeras, na prijemu povodom Dana nezavisnosti te zemlje, komentarisala navode pojedinih medija da bi Makedonija mogla da podrži članstvo Kosova u Interpolu.

Ona je novinarima, upitana da prokomentariše takve navode i kako bi takva odluka Makedonije uticala na odnose dve zemlje, rekla da su Makedonija i Srbija tradicionalno prijateljske zemlje i da je jedan od prioriteta Makedonije da jača i unapređuje odnose sa svim zemljama u regionu, samim tim i sa svim susedima.

"Poseban odnos Makedonija ima sa Srbijom i vidimo put da sva otvorena pitanja možemo da rešimo kroz iskren i konstruktivan dijalog, uz uzajamno poverenje i poštovanje", rekla je Jovanovska Tipko.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva