:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2017   12:05

0

128

Brnabić: Vučić uvek iznenadi pozitivnim stvarima

"Ovo je za mene bila dosta emotivna sednica, ja sam došla iz privatnog sektora pre devet meseci na poziv Vučića da bih bila u njegovom timu, realno sam došla u Vladu Srbije da bih radila sa njim i da bih bila član njegovog tima. Jer, mislim da je u Vladu uneo snagu, da donosi nepopularne, ali neophodne odluke, da zahvaljujući tome imamo fantastične uspehe koliko god neko kritikovao rad Vlade", rekla je Brnabićeva.

Ministarka je u razgovoru sa novinarima posle sednice Vlade podsetila da je Srbija bila tri meseca, po prognozama Svetske banke, do bankrota, a da je nakon toga Vlada sa Vučićem na čelu u poslednje tri godine napravila makroekonomsku stabilnost i fiskalnu konsolidaciju te da je smanjena državna uprava za oko 38.000 ljudi.

"Zahvaljujući tome napravljene su uštede u budžetu od više od 100 miliona evra i to je bio tim u kome sam ja želela da budem. Svakako ostajem u tom timu zato što osećam da to dugujem njemu, mislim da Vlada treba da ostane stabilna i efikasna. Smatram da će biti fantastična saradnja sa predsednikom Republike i tome se radujem i to samo može dodatno da učvrsti stabilnost Srbije, njenu političku jačinu", navela je Brnabićeva.

Ističe da su veliki izazovi pred Vladom i da ono što je urađeno treba da bude održivo.

"Moramo da se posvetimo i regionalnoj stabilnosti, u čemu će mislim biti velika uloga predsednika Republike. Imali smo dobre konačne smernice od premijera, ali izazovan je put pred nama", smatra ministarka.

Na pitanje da li bi bila na čelu Vlade, Brnabićeva kaže: "Ajde danas da ostanemo na tome da ću ostati deo tima zato što to dugujem čoveku koji me je doveo u taj tim i kome i kao predsedniku treba podrška".

Odgovarajući na pitanje koja je to glavna karakteristika Vučića koju posebno ceni i koju je preneo na rad Vlade, Brnabićeva je rekla da su je veoma iznenadili današnji pokloni.

"Mislim da je to osnovna karakteristika, iznenadi vas stvarima koje ne očekujete. Mislite da je za njega ovo samo posao... Ovo što je danas dao poklone svim ministrima u Vladi i što je za svakog ministra izabrao posebnu knjigu i napisao sam posvetu – najviše govori o tome kakav je on premijer bio", naglasila je Brnabićeva.

Kako kaže ministarka, za Vučića je ovo bilo više od posla pošto je tim Vlade posmatrao kao svoj tim.

Takođe, bilo je jako puno kritika, uvek konstruktuvnih i uvek je od ministara očekivao da ovo ne bude samo posao nego da bude životni poziv, to jest da tokom svog mandata date sve od sebe i imate rezultate.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva