:

:

TV Most

clock

Septembar 17, 2017   12:05

0

139

Brnabić: Vučić u Tršiću, ja na Prajdu... Sve je to Srbija

"Vlada Srbije je tu da za sve građane - kako većine, tako i manjine, pokaže da poštuje različitosti", rekla je Ana Brnabić novinarima uoči početka Parade.

Ona je ocenila da njeno prisustvo Prajdu, kao i prisustvo ministara Branka Ružića i Zorana Đorđevića, daje jasan signal da je Srbija društvo koje poštuje različitosti.

Istakla je i da će svaka vrsta govora iz mržnje, zločina iz mržnje i diskriminacije biti oštro sankcionisani.

Ana Brnabić je rekla da je i dobro što u Srbiji ima, kako je rekla, mnogo različitosti.

"Na Vukovom saboru u Tršiću u ovom trenutku je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i deo ministara, a ja i deo ministara smo ovde. I sve je to Srbija", rekla je Ana Brnabić.

Ona je najavila i da će večeras u Istanbulu podržati košarkašku reprezentaciju Srbije u borbi za zlatnu medalju, ukazavši da su "i oni Srbija".

Po njenim rečima, cilj Vlade Srbije je da pokaže da je država jača što ima više različitosti.

Ana Brnabić je ocenila da se od 2014. godine situacija sa održavanjem Prajda popravlja i da je od tada iz godine u godinu tom prilikom sve manje policije i incidenta.

Brnabićeva je navela da je posebno raduje što je prisutan mnogo manji broj policajaca nego prethodnih godina, kao i činjenica da se ljudi koji ne žele da učestvuju u šetnji normalno bave svojim poslovima, što pokazuje da Beograd i Srbije mogu da budu otvorena i tolerantna sredina.

Upitana da li ćemo ikada doći do nivoa kada će Parada ponosa biti održana bez policije i blokade grada, Brnabić je rekla da su svuda u svetu tokom održavanja Prajda ulice zatvorene, a da je samo pitanje da li je to zbog velikog broja ljudi, ili zbog bezbednosti.

"Sve je bolje svake godine u Srbiji, nemamo tenzija kao ranijih godina u nedeljama pre Prajda i nećemo ih imati u nedeljama posle. Svi radimo svoj posao", rekla je ona.

Upitana koliko je Srbija blizu legalizacije istopolnih brakova, ona je rekla da sve ide "korak po korak", da je vlada od 2014. dala jasan signal da će poštovati ljudska prava.

"Borba za ljudska prava će izgledati kao i borba za prava privrednika - dijalogom", istakla je Ana Brnabić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva