TV Most - Brnabić: U naredne tri nedelje odluka o rastu plata i penzija
Vesti
Brnabić: U naredne tri nedelje odluka o rastu plata i penzija

15:00, 13.09.2017

|

Izvor: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da očekuje uspešne razgovore sa Misijom MMF-a koja boravi u Beogradu, kao i da veruje da će se u naredne tri nedelje izaći sa konačnim odlukama oko rasta plata i penzija.
"Nama je važno da im predstavimo naše viđenje rasta plata i penzija i održivog rasta privrede i očekujem da ćemo imati konsenzuzs u narednim danima, jer imamo dobru situaciju u budžetu i fiskalnu disciplinu", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara u Čačku gde je razgovarala sa privrednicima iz tog kraja.

Napomenula je da je dobro što smo uspešno završili sedmu reviziju aranžmana sa MMF-om i dodala da očekuje da uspešno okončamo ceo aranžman i da se "Vlada pokaže kao dobar i kredibilan partner".

Fokus će u narednom periodu, kako je podvukla, biti na daljoj transformaciji Poreske uprave.

Brnabićeva je podsetila da je juče postignut dogovor oko minimalne cene rada i istakla da su se sindikati i poslodavci po prvi put dogovorili oko toga, a da je Vlada tu manje-više potvrdila dogovor.

"Važno je da to povećanje minimalne cene rada u odnosu na povećanje plata ne bude tako da opet bude primamljivije raditi u javnom sektoru nego u privredi. U privredi moraju biti bolji uslovi i veće plate, jer ona plaća javni sektor", zaključila je Brnabićeva.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design