:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2018   16:29

0

152

Brnabić: Srbija spremna za saradnju sa svetskim IT kompanijama

Ana Brnabić je u Beogradu razgovarala sa osnivačem kompanije "Frejm" Nikolom Božinovićem i suosnivačem i generalnim direktorom kompanije "Nutaniks" Diražem Pandejem, saopštila je Vlada Srbije.

Srbija je otvorena i spremna za saradnju sa vodećim svetskim kompanijama u oblasti IT industrije, poručila je Brnabićeva.

Premijerka je ocenila da je "Frejm" dobar primer za sve lokalne IT kompanije, jer je pokazala da se upornim radom i znanjem može stvoriti uspešna kompanije koja vredi više od 150 miliona dolara.

Digitalizacija je jedan od ključnih prioriteta Vlade i ona predstavlja šansu da se Srbija pridruži ekonomski najrazvijenijim zemljama, istakla je Brnabićeva.

Predstavnici kompanije "Nutaniks", na čelu sa Pandejem, posetili su Beograd kako bi se upoznali sa razvojnim timom startapa "Frejm", a Brnabićevu izvestili o svojim planovima daljeg razvoja u Srbiji.

Srpsko-američki startap "Frejm" je pre tri nedelje prodat "Nutaniksu" za 165 miliona dolara, a njegov osnivač Nikola Božinović postao je potpredsednik kompanije.

"Nutaniks" je najbrže rastuća IT kompanija na svetu, navodi se u saopštenju.

Osnovana je 2009. godine i jedan je od poznatih lidera u oblasti klaud softvera, čija procenjena vrednost iznosi oko 10 milijardi dolara.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva