:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2018   12:05

0

180

Brnabić: Srbija posvećena reformama države


Navela je da Srbija razume i podržava tešnju Francuske i drugih država Evropske unije ka unutrašnjem jačanju i reformama u samoj Uniji, imajući u vidu da je to važno ne samo za njene članice, već i za Srbiju i ostale zemlje Zapadnog Balkana koje su na putu pristupanja.




"ÄŒlanstvo u Evropskoj uniji, koja je pre svega zajednica vrednosti i prava, predstavlja deljenje vrednosti i principa, uključujući poštovanje vladavine prava i borbu protiv korupcije, navela je premijerka.


Predsednik Odbora za evropske poslove u Senatu Francuske žÅ½an Bize potvrdio je da Srbija i region Zapadnog Balkana imaju jasnu evropsku perspektivu, što je jošš jednom potvrđeno i na prošlonedeljnom Samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Sofiji.



Bize je istakao da je neophodno da Beograd i Priština nastave dijalog, kako bi se došlo do obostrano prihvatljivog rešenja, uz snažniju podršku Evropske unije.



Brnabić je ponovila spremnost Srbije za dijalog i pronalaženje kompromisnog rešenja koje će obezbediti stabilnost i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, dodajući da je Srbija implementirala brojne sporazume postignute u okviru dijaloga prethodnih godina, ali da je neophodno i da druga strana pristupi implementaciji dogovorenog, pre svega formiranju Zajednice srpskih opština.



Bize je naglasio da će Francuska nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu. Razgovore sa zvaničnicima u Srbiji ocenio je kao izuzetno pozitivne i istakao da je impresioniran vizijom koju predsednica Vlade i lideri Srbije imaju za svoju zemlju.



Premijerka Brnabić rekla je da očekuje da predsednik Francuske Emanuel Makron poseti Srbiju do kraja ove godine, što bi, prema njenim rečima, bila izuzetna prilika da se učvrsti prijateljstvo dve države, navedeno je u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva