:

:

TV Most

Foto: Tanjug (Dragan Kujundžić)

clock

Jun 14, 2018   18:37

0

230

Brnabić: Srbija je na polju vladavine prava dosta uradila


Premijerka je danas održala sastanak sa šefom delegacije EU Semom Fabricijem i ambasadorima zemalja EU u Srbiji, koji je, kako kaže, inicirala jer je želela da napravi novi format u kojem će se razgovarati o napretku Srbije u evrointegracijama.


 


"Važno mi je bilo da razgovaramo potpuno otvoreno o tome šta je Srbija do sada uradila, a moje viđenje je da je urađeno puno. To su kompleksne reforme koje idu svojim tokom, a vlada nije želela da žuri na uštrb kvaliteta", ukazala je Brnabić.


Dodala je i da se u procesu ustavnih reformi nastojalo da bude održana javna rasprava, koja je trajala više od devet meseci, a da je sada važno čuti šta misli Evropska komisija, kako bi sa reformama bilo nastavljeno.


 


Takođe, navela je da je na sastanku bilo reči i o značajnim temama kao što su pitanje sudstva, vladavine prava, medijska strategija i rad sa medijima.


 


„Važno je reći da su i sad na dnevnom redu neki od vaznih zakona i predloga koji se tiču vladavine prava. Skupština raspravlja o dva važna zakona koja se tiču prava i sloboda nacionalnih manjina, kao i Nacionalnog saveta nacionalnih manjina, ali i o dva člana koja su ostala kako bi bila zaokružena priča oko Agencije za borbu protiv korupcije“, objasnila je.


Brnabić je poručila da joj je važno što je sa ambasadorima mogla da razgovara o svemu tome, da bi ona kao predsednica vlade čula njihova mišljenja i komentare.


 


„Nadam se da će ovo biti koristan format za obe strane, a da će rezultirati jasnijom komunikacijom koja će doprineti boljoj dinamici otvaranja i zatvaranja poglavlja“, rekla je Brnabić.


 


Sastanku je prisustvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, a Brnabić je zahvalila njenom timu na koordinaciji svih ministarstava, kako bi Srbija brže ušla u EU.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva