:

:

TV Most

clock

Novembar 10, 2017   12:05

0

247

Brnabić: Radnicima "Pošte Srbije" biće isplaćena 13. plata

Ovo je rezultat današnjeg razgovora predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima reprezentativnih sindikata JP "Pošta Srbije" i v. d. direktorkom "Pošte" Mirom Petrović. Kako je saopšteno iz kabineta Brnabićeve, na sastanku je analizirana situacija u tom preduzeću i materijalni položaj zaposlenih.

"Vlada Srbije uvažava činjenicu da su plate u ovom preduzeću zamrznute od 2011. godine, kao i da su zaposleni podneli teret mera fiskalne konsolidacije započetih 2014. godine. 'Pošta Srbije' jedno je od javnih preduzeća koje pozitivno posluje i redovno uplaćuje novac u budžet Republike Srbije", navodi se u saopštenju i dodaje:

-Cenim izuzetne napore poštanskih radnika koji redovno pružaju usluge svim građanima Srbije, pa i onima u najudaljenijim krajevima naše zemlje - izjavila je nakon sastanka Ana Brnabić.

Na jučerašnjoj sednici Vlade, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić obavestio je članove Vlade o trenutnoj situaciji u JP "Pošta Srbije" i zahtevima zaposlenih. Juče je predsednica Vlade održala i sastanak sa ministrom bez portfelja zaduženim za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, Milanom Krkobabićem i v. d. direktorkom JP "Pošta Srbije" Mirom Petrović. Na sastanku je postignut dogovor da je prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća.

- Predsednica Vlade danas je pismom obavestila predstavnike reprezentativnih sindikata Pošte Srbije o ishodu tih razgovora. Posle zajedničke sednice Vlade Srbije i Republike Srpske, premijerka Brnabić sastala se sa predstvnicima sindikata "Pošte Srbije". Sastanak je održan u konstruktivnoj atmosferi i dogovoreno je da je prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća, kao i prethodnih godina. Na sastanku je dogovoreno da se izvrši dodatna analiza poslovanja preduzeća i da se nastavi dijalog u vezi daljeg održivog rasta socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih - navodi se u saopštenju.

Brnabić je sindikate obavestila da je Vlada Srbije posvećena nastavku reforme sistema plata zaposlenih u javnim službama i apelovala na razumevanje da se započeta reforma nastavi, nakon čega će fokus u potpunosti biti na reformi javnih preduzeća, procesu koju je u nekim javnim preduzećima već počeo, i koji treba da donese veću efikasnost, bolji standard zaposlenih, ali i veći priliv u budžet Srbije. Započeti razgovori nastaviće se u narednim nedeljama.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva