:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2017   12:05

0

222

Brnabić putuje u Norvešku


Cilj posete je unapređenje ukupnih političkih odnosa dve zemlje i dalji razvoj ekonomske i privredne saradnje, pre svega u IT sektoru, inovacionom preduzetništvu i obrazovanju, što je sve zajedno deo agende digitalizacije i jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Brnabić se prvog dana posete sastaje sa predsednicom Vlade Kraljevine Norveške Ernom Solberg, sa kojom će razgovarati o
sveukupnim političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Norveške.

Tokom dvodnevne posete sastaće se i sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide i predstavnicima Odbora za spoljne poslove i odbranu norveškog Parlamenta, sa kojima će razgovarati o bilateralnim odnosima dve zemlje, procesu evropskih integracija i saradnji u oblasti bezbednosti i odbrane.

U Norveškom institutu za međunarodne odnose, vodećoj istraživačkoj instituciji u oblasti međunarodnih odnosa u toj zemlji, Ana Brnabić održaće predavanje o evropskoj perspektivi Republike Srbije i regionalnoj saradnji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić će se sastati i sa direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca Kristin Skogen Lund. Reč je o vodećoj organizaciji norveških poslodavaca koja okuplja i male porodične firme i velike multinacionalne kompanije.

Tokom posete Oslu, predsednica Vlade Srbije posetiće i kompaniju Telenor, koja je sa investicijom vrednom dve milijarde evra, najveći pojedinačni investitor u Srbiji. Brnabić će razgovarati sa predsednikom Telenor Grupe Sigveom Brekeom.

Predsednica Vlade će prisustovati i otvaranju retrospektivne izložbe Marine Abramović.

Deo delegacije Vlade Srbije koja će boraviti u poseti Oslu, imaće radne sastanke sa organizacijama „Innovation Norway“, koja se bavi podsticajem inovacijama i preduzetništvu i „Startup Village“ koja okuplja preduzetnike i start ap kompanije.

U delegaciji će biti i predsednik Privredne komore Srbije Marko ÄŒadež i direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva