:

:

TV Most

clock

April 25, 2017   12:05

0

129

Brnabić: Pobeda Vučića neupitna

Pitanje rešavanje slučaja rušenja u Savamali od pre godinu dana, rekla je Brnabić, jeste legitimno pitanje, ali značaj projekta "Beograd na vodi" ne može da se odvoji od cele te priče.

"Rušenje treba ispitati, nadležni treba da odgovaraju, ali jako je važno istaći da je to važan kapitalan projekat od strateškog interesa za Beograd i Srbiju", rekla je ona i dodala da je "strašno" da je taj projekat od prvog dana nailazio samo na kritike.

Kako je rekla, i pre ulaska u vladu apsolutno je podržavala projekat, izuzetno značajan za građevinsku industriju i važan i za izgled i imidž Beograda.

Ono što joj nije jasno, dodala je, jesu brojne kritike od kako je krenuo projekat.

„Urbanisti arhitekte, nevladine organizacije, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, čuli smo da se uništava najlepši deo Beograd, a on je stajao kao deponija u više od 50 godina i niko nije digao glas da se taj najlepši deo Beograda, koji je bio najveće ruglo više od 50 god, niko nije rekao 'hajde da napravimo nešto'. A ova vlada je to realizovala“, rekla je ona.

Orema njenim rečima, rušenje nije trebalo da se izvede na način na koji je to urađeno, i da je mogao i morao da se nađe način da se to uradi u skladu sa svim zakonima, ali i dodala da je apsolutno za to da projekat nastavi da se gradi.

Upitana kako komentariše to što je nepoznato dokle je stigla istraga u ovom slučaju i posle godinu dana, ona je rekla da nema informacije o tome ali da nije neuobičajeno u Srbiji da „sudski procesi traju duže i od godinu dana“.

Brnabić smatra da su svi protesti legitimni iako su mogli biti „demokratskiji“, a da je vlada fantastično reagovala na proteste pokrenute u gradovima Srbije posle izbora.

„Nije bilo policije, svi su ispoštovali te proteste, iako demonstranti nisu ispoštovali svoje sugrađane. Kako god da su nastali protesti, oni spontani više nisu, a valjda je ok i prema drugim građanima da se kaže kuda će ići. Sve skupa, to može da bude dosta demokratskije“, rekla je Brnabić..

Dodala je da se slaže da za demonstrantima treba razogovarati, ali da nije sigurna koga treba pozvati i kako razgovarati sa grupom koja nema organizatora i spontano se okuplja.

Pobeda Aleksandra Vučića je do te mere neupitna, do te mere brojčano velika, da ne postoji prostor za bilo kakve spekulacije niti oko spiska, niti oko krađe.

„Građani su bez daljnjeg rekli koga hoće za predsednika“, rekla je ona.

Kad imate takvu pobedu, fer je i demokratski da se čestita i „strašan je taj čin nečestitanja nekome sa kim ste učestvovali u trci“.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva