:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 16, 2018   12:05

0

403

Brnabić otvorila svetsko takmičenje BBICC na FON-u


Otvarajući takmičenje predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poželela je dobrodošlicu takmičarima sa prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola i istakla da je BBICC jedno od 12 najprestižnijih međunarodnih takmičenja u studiji slučaja.



Premijerka je istakla da je obrazovanje na vrhu liste prioriteta Vlade Srbije i osnova svakog uspešnog društva.



"Verujem da možete da uđete u top 10 ili pet svetskih takmičenja, a Vlada Srbije će nastaviti da vas podržava jer se BBICC savršeno uklapa u našu viziju obrazovanja za budućnost", poručila je Brnabićeva.



Ona je ukazala da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkogh razvoja sprovodi značajne reforme obrazovanja sa ciljem da se deca i mladi nauče kako da razmišljaju, a ne šta da misle.



''Sproveli smo niz zakonskih promena kako bi znanje približili privredi, uveli smo dualno obrazovanje, podržavamo preduzetnički duh i želimo da naši studenti nauče kako da pokrenu svoje kompanije'', kazala je premijerka.



Govoreći o značaju reformi obrazovanja Brnabićeva je navela da je tokom zvanične posete Londonu najvažniji sastanak imala sa predstavnicima rudarske kompanije ''Rio Tinto'' s kojima je, kaže, razgovarala o zajedničkom projektu ''Jadar'' i rudi kriptonit pronađenoj kod Loznice.



''To je novi mineral i može da bude mineral budućnosti. Nama su zato potrebni ljudi koji razmišljaju van uobičajenih okvira, koji će biti donosioci odluka i koji se neće plašiti nepozntaog'', istakla je Brnabićeva koja je počasni član žirija BBICC.



Na međunarodnom takmičenju čije će finale biti održano 21.aprila učestvuje 20 timova iz SAD, Kanade, Danske, Libana, Hrvatske, Tajlanda, Hong Konga, Singapura, Mađarske, Nemačke, Australije i Srbije.



Studenti će se na ovogodišnjem takmičenju suočiti sa tri realna poslovna izazova, a svoja rešenja predstaviće žiriju od 63 člana koji čine menadžeri i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji.



Priliku da organizuje ovakvo takmičenje FON je dobio na osnovu rezultata koje su studenti tog fakulteta ostvarili na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja širom sveta prethodnih pet godina.



Osim studenata i profesora FON-a svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici vodećih kompanija u Srbiji.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva