:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2017   12:05

0

108

Brnabić o povlačenju diplomata: Nije reč o maloj stvari

Mere za povećano obezbeđenje zgrade srpske Ambasade preduzete su u tom ministarstvu nakon što je dobijeno obaveštenje Ministarstva spoljnih poslova da je Beograd odlučio da diplomate povuče na hitne konsultacije.

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su sinoć na hitne konsultacije u Beograd.

Razlozi za povlačenje osoblja nisu poznati a makedonska agencija Makfaks je javila, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Beograd dobio informacije da će Makedonija biti predlagač za glasanje za ulazak Kosova u Unesko, prenela je Beta.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je ranije da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je kompletno osoblje pozvano na konsultacije u Beograd, preneli su sinoć makedonski mediji.

"Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju", navodi se u saopštenju.

Prema saznanjima TV Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Bečku konvenciju, tražila od makedonskih vlasti da povećaju bezbednost u celom objektu ambasade u Skoplju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva