:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 15, 2018   12:05

0

257

Brnabić: Možemo da pomognemo Republici Srpskoj u sprovođenju projekata


Nakon sastanka sa premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović, kojem je prisustvovao i predsednik Milorad Dodik, Ana Brnabić je izjavila da joj je drago da i u RS vidi stabilnost, brzo osvajanje projekata i njihovu implementaciju.


"Nadam se da će to biti budućnost za nas, što više zajedničkih projekata", poručila je Brnabićeva.


 


Naglasila je da će se posebno razgovarati o novim energetskim projektima, koji će doprineti investicijama, kao i energetskoj sigurnosti, stabilnosti i nezavisnosti dve zemlje.


 


"To je dobro i za naš BDP i za građevinske kompanije. O tome ćemo razgovarati u aprilu i zato su dva ministra sa mnom, kako bi što pre počeli da se dogovaramo", napomenula je premijerka.


 


Rekla je da je uvek zadovoljstvo posetiti Republiku Srpsku i dodala da se danas i u Beogradu obeležava Dan Republike Srpske.


 


"Mislim da sve ovo pokazuje specijalne veze između Srbije i Republike Srpske, jer verujte mi da mi to osećamo, osećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom", rekla je Brnabićeva.


 


Najvažnije je, istakla je, da se sa Federacijom BiH dogovori o otvaranju graničnog prelaza, kao i da se most Ljubovija–Bratunac pusti u rad.


 


Cvijanović: Ogroman potencijal programa razvoja Podrinja


 


Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da RS vidi ogromnu šansu i potencijal programa razvoja Podrinja, koji je odavno definisan sa Srbijom.


 


Taj prostor se polako popunjava, ukazuje Cvijanovićeva, navodeći različite integrisane turističke celine, razvoj infrastrukture kao i privredne aktivnosti koje sve više poprimaju prekogranični karakter.


 


Sastanku u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske prisustvovali su ministar industrije i energetike Petar Đokić i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.


 


Delegacija Srbije sastaće se i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem. 


 


Brnabićeva će u Banjaluci prisustvovati svečanoj promociji i otvaranju "Eko-toplane".


 


U delegaciji Srbije su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva