:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2017   12:05

0

115

Brnabić: Merkelova pohvalila napredak Srbije i Vučićev rad

Ana Brnabić je, u intervjuu za RTS iz Trsta, govorila o Samitu na kojem je potpisan Ugovor o transportnoj zajednici, kao i o sastanku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Na pitanje da li je Merkelova na sastanku rekla nešto konkretno kada bi Srbija mogla da uđe u EU, na čemu insistira predsednik Aleksandar Vučić, Brnabić je odgovorila:

"Nije pričala o vremenskim okvirima, ali je pričala da je Srbija puno uradila u poslednje tri godine, da je predsednik Vučić uradio puno i u ekonomskim reformama i da se sada na Srbiju gleda potpuno drugačije nego kao što se gledalo pre nekih četiri ili pet godina."

Sumirala je rezultate samita, još jednom ponovivši značaj potpisivanja Ugovora o transportnoj zajednici, kao i procesa digitalizacije.

U Trstu je održan četvrti samit lidera Zapadnog Balkana, koji se organizuje u okviru Berlinskog procesa. Glavna poruka ovogodišnjeg samita je da je ekonomsko povezivanje Zapadnog Balkana ključni deo evrointegracija i da na tome treba zajedno da rade sve države, uz pomoć Brisela.

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva