:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Decembar 15, 2017   12:05

0

160

Brnabić: Krenućemo snažno napred

Premijerka Ana Brnabić smatra da će 2018. godina biti dobra za nas ali i za region jer su se, kako kaže, sve zvezde poklopile kako bi najzad posle više decenija krenuli snažno napred.

Kada je reč o poslovnoj klimi, Brnabićeva najavljuje velike olakšice za početnike u preduzetništvu i start ap kompanije.

"Dakle, mi sada nove kompanije skoro potpuno oslobađamo poreza u prvoj i drugoj godini poslovanja, što će biti veliki impuls i motivacija za ljude da počnu da osnivaju svoje kompanije, pa ako uspeju - uspeju, a ako ne uspeju, šta da se radi", rekla je Brnabićeva,u okviru konferencije "Svet u 2018".

Optimizam u pogledu ekonomskog rasta deli i Evropska investiciona banka jer je trend dobar ali još nedovoljan.

"Što se tiče samih investicija u EU, one rastu i prisutni su pozitivni pokazatelji, međutim još uvek nisu na nivou željenog, odnosno na nivou kako bi se održao dugoročan ekonomski rast", kaže Dubravka Negre, direktorka Evroske investicione banke.

Karla Herši, stalna koordinatorka UN u Srbiji kaže da je Srbija snažno privržena ciljevima s približavanjem članstvu Evropske unije i zajedničkoj platformi i strategiji kako za smanjenje siromaštva tako i poboljšanju nataliteta, projektu koji vodi Slavica Đukić Dejanović.

"Ipak, kako ekonomski bude jačala nadam se da će 2018. biti bolja godina za zaštitu dece ali i kapaciteta države za ostvarenje tih ciljeva", rekla je Karla Herši.

Da će sledeća biti znatno ambicioznija govori plan o porastu BDP-a od 3,5 odsto, ali da bez godišnjeg rasta bruto domaćeg proizvoda od najmanje četiri do pet odsto ne možemo očekivati da ćemo stići razvijeni svet.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva