:

:

TV Most

clock

April 20, 2018   12:05

0

119

Brnabić: Jaka nauka u interesu napretka


Ana Brnabić je rekla da "Vinča" treba da bude stub razvoja Srbije. 







Svečanost povodom 70 godina Instiuta Vinča u Skupštini Srbije



"Trebaće nam vaša pomoć, ali znamd a imate potencijal i da malo fali da imamo drugačiju Srbiju, Srbiju budućnosti koja neće razmišljati o tome da se takmiči sa zemljama u regionu nego sa najboljima u Evropi. Naša odgovornost je da to uradimo danas", rekla je premijerka. 



Ona je pozvala privredu da sarađuje sa naučnim Institutima, navodeći da one firme koje su sarađivale sa "Vinčom" dobile mnoga međunarodna priznanja, između ostalog, i od finansijskih institucija. 



"Vama ću ponuditi svu svoju podršku, biću vam na raspolaganju dan i noć da zajedno radimo i da narapvimo od Srbije ono za šta ima potencijal", poručila je Brnabićeva. 



Premijerka, koja je poput predsednice parlamenta Maje Gojković, danas dobila plaketu "Vinče" istakla je da joj je čast da dobije plaketu od jedne od vodećih institucija u zemlju, te da se ponosi što je predsednica vlade zemlje koja ima "Vinču". 



"Želim da čestitam 70 godina rada, koji je bio uspesan i pod najtežim okonositma. Nastavili ste da promovisete nauku i najbolje vrendosti naseg društva, kao i da promovišete Srbiju i Srbija vam mnogo duguje zbog svega", rekla je Brnabićeva. 



Kaže da joj je veoma važno što "Vinča" daje dobar primer saradnje nauke i privrede, jer ne postoji uspešno društvo bez jake nauke. 



"Vinča tu kopču nije izgubila", rekla je Brnabićeva.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva