TV Most - Brnabić i Merk: Digitalizacijom do modernije države
Vesti
Brnabić i Merk: Digitalizacijom do modernije države

10:39, 19.10.2017

|

Izvor: RTS

Vlada Srbije nastoji da kroz digitalizaciju i unapređenje IT sektora racionalizuje i modernizuje državu i zbog toga pridaje veliki značaj uvođenju najnovijih informatičkih tehnologija, naglasila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose u državnoj kancelariji nemačke pokrajine Bavarska Beatom Merk.
Foto Tanjug


Dogovorena je saradnja Srbije i Bavarske na projektima digitalizacije, te je na sastanku ocenjeno da je digitalizacija velika šansa za Srbiju, kao i da predstavlja most saradnje sa Nemačkom i drugim zemljama EU.Brnabićeva je prenela da je drugi prioritet reforma obrazovanja, na kojem će Vlada Srbije intenzivno raditi u narednom periodu, jer je obrazovanje osnova za dugoročni napredak Srbije.


Najavila je da će usvajanje Zakona o dualnom obrazovanju dati okvir za dalji rad na ovom projektu.Merk je objasnila da je dualno obrazovanje efikasan način da se reforma školstva poveže sa ekonomskim napretkom zemlje i izrazila želju da se u tom smislu produbi saradnja između škola i nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji.Ona je pozvala premijerku Srbije da učestvuje na konferenciji "Digital, Life, Design" koja se održava u Minhenu 21. i 22. Januara.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design