:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2018   12:05

0

184

Brnabić i Išik: Odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu


Ana Brnabić je u razgovoru sa Fikrijem Išikom podsetila da je od posebnog značaja bila poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.



Istakla je i značaj uspostavljanja trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske i ocenila da je trilaterala veoma važan mehanizam saradnje, koji daje snažan signal privrednicima sve tri strane.



Potpredsedniku Išiku zahvalila je na podršci za izgradnju auto-puta Beograd – Sarajevo, a gost je ukazao na važnost koju Turska pridaje odnosima dve države, ističući da je Srbija za Tursku ključna zemlja regiona.



O tome svedoči, prema njegovim rečima, veliki broj turskih investitora koji posluje u Srbiji.



Išik je zaključio da veliki potencijal za saradnju postoji u oblasti tekstilne industrije, poljoprivrede, saobraćaja i infrastrukture.



Na sastanku je zaključeno da je turizam oblast koja je u stalnom usponu i da je u protekloj godini zabeležen porast turističkih dolazaka u obe zemlje.



Zbog toga su sagovornici saglasni da je potrebno da se poveća broj avio-linija između dve države.



Brnabićeva je ocenila i da saradnja u oblasti obrazovanja i kulture između vlada dve zemlje daje dobre rezultate i izrazila zadovoljstvo zbog saradnje na restauraciji objekata od istorijske i kulturne važnosti za oba naroda, navedeno je u saopštenju iz kabineta premijerke.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva