:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2017   12:05

0

182

Brnabić i Džang: Prijateljstvo osnova uspešne saradnje

Na sastanku je ocenjeno da su Srbija i Kina u poslednjih nekoliko godina ušle u novu dinamiku odnosa, ali da postoji prostor za dalje unapređenje, kako na političkom nivou, tako i u oblastima poljoprivrede, turizma i kulture.

Ana Brnabić je istakla da su Srbiji od velike važnosti zajednički projekti energetske infrastrukture kao što je izgradnja TE Kostolac, kao i saobraćajni projekti koji su od neprocenjive važnosti, ne samo za Srbiju, već i za čitav region Jugoistočne Evrope.

Istakla je važnost uvođenja direktne avio linije Beograd-Peking i obećala podršku Vlade Srbije u izgradnji kineskog Kulturnog centra u Beogradu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Džang je uverio da će Kina nastaviti da podržava Srbiju u međunarodnim odnosima i da će ohrabriti svoje kompanije da i dalje ulažu u našu zemlju.

Brnabić je naglasila je da je značajno to što posle toliko godina saradnje Srbija i Kina nastavljaju da dele iste vrednosti i zahvalila na naporima koje Kina ulaže kako bi realizovala projekte važne ne samo za Srbiju i region, već i za čitavu Evropsku uniju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva