:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 20, 2018   12:36

0

175

Brnabić: EU strateški cilj, regionalna saradnja prioritet


Oni su razgovarali o daljem unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, evropskim integracijama kao i saradnji nadležnih institucija u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.



Govoreći o procesu evropskih integracija, Brnabić je istakla da je članstvo u EU strateško opredeljenje Srbije, kao i da je regionalna saradnja među glavnim prioritetima Vlade, gde se akcenat stavlja na što veće ekonomsko povezivanje među zemljama regiona.



Brnabić je izrazila zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje i istakla da tome značajno doprinose i lični, prijateljski odnosi predsednika Vučića i turskog predsednika Erdogana.



Takođe, naglasila je da je Srbija zainteresovana za dalji nastavak političkog dijaloga kao i za unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.



Premijerka je posebno pohvalila saradnju ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala i pozitivno ocenila nastavak zajedničke saradnje u okviru obuke policijskih kadrova i razmene informacija, što doprinosi većoj bezbednosti za naše građane.



Ministar Sojlu izrazio je zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Turske, kao i uspešne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i organiozovanog kriminala.



Takođe, izrazio je zahvalnost rukovodstvu Srbije na snažnoj podršci Turskoj u prethodnom periodu, posebno u izazovnim trenucima za njegovu državu i narod. Istakao je da je slika Srbije u svetu značajno promenjena na bolje poslednjih godina, kao i da stabilnost i sigurnost, ali i poverenje koje postoji izmedju dve zemlje, doprinose boljoj ekonomskoj saradnji i daljem razvoju sveukupnih odnosa.


Izvor: Tanjug,B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva