:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2018   12:05

0

261

Brnabić: Dug Smederevske Palanke tri milijarde dinara


Ana Brnabić je obišla Smederevsku Palanku i navela da je budžet te opštine od 2012. godine u neprekidnoj blokadi, a da su bile česte restrikcije vode.



"Ima lokalnih samouprava koje su u jako teškom stanju, ali nigde nije kao ovde. Neverovatno je da je mesto koje je blizu Beograda i auto-puta u takvoj devastaciji", rekla je Brnabić.



Ona je navela da je, dok je bila ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, napravila sanacioni plan za Smederevsku Palanku, te da je dug smanjen za oko 260 miliona dinara, kao i da se pregovara sa komercijalnim bankama da se otpišu delovi velikih dugovanja, dok bi sredstva za otplatu dugova bila izdvojena iz budžeta Srbije.



Predsednica vlade rekla je da je u taj region nakon poplava 2014. godine uloženo nešto više od 2,5 miliona evra, da je u projekat obnove bolnice u Smederevskoj Palanci uloženo nešto više od 8,5 miliona evra, dok su projekti za rekonstrukciju vodovoda spremni i njihova vrednost biće četiri miliona evra.



Brnabić je napomenula da Smederevska Palanka ne može da se bavi investicijama i privredom jer mora da sanira dugove.



Upitana za banju na Kiseljaku, koja je u lošem stanju, premijerka je rekla da su za sada izdvojena sredstva za renoviranje bolnice, a da bi kasnije moglo da se razmisli i o ulaganju u tu banju.



Brnabić je pomenula i problem viška zaposlenih u javnim preduzećima, te rekla da se na tom problemu radi, ali da ljudi ne mogu biti otpuštani, a da se za njih ne nađe posao u privredi.



Kako je rekla, novac za otpremnine otpuštenih radnika biće izdvojen iz budžeta Srbije.



Sa premijerkom je Opštu bolnicu Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je rekao da je za navabku opreme u toj zdravstvenoj ustanovi već uloženo 35 miliona dinara, između ostalog u aprate za ultrazvuk, rendgen...



On je rekao da je u bolnici napravljeno novo odeljenje ginekologije, a da je izdvojeno i 28 miliona dinara za saniranje zgrade koja je stara i energetski neefikasna.



"Do kraja leta krenućemo sa kompletnim renoviranjem i to će biti prva ustanova sekundarne zdravstene zaštite u Srbiji koja se kompletno renovira", podvukao je Lončar.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva