:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 18, 2018   12:16

0

181

Brnabić: Centri za migrante u Srbiji - tračevi i glasine


"Molim vas da ne širimo glasine da će u Srbiji da budu neki centri za migrante, pa će onda Fronteks... Ne. Ne govori se i nikada se nije govorilo o tome. Nemojte da se igramo takvim stvarima", rekla je Brnabićeva, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa dolaskom Fronteksa u Srbiju i navodnim centrima za migrante. Kako je rekla, saradnja sa Fronteksom je najbolja praksa saradnje Srbije sa EU.



Brnabićeva je podsetila da je Srbija bila specifičnoj situaciji, jer su dolazili migranti iz zemalja EU da bi nastavili dalje u druge zemlje Unije, tako da se ovde ne čuvaju granice EU.



"Mi smo čuvali granice EU i to na najbolji način, združenim snagama vojske i policije, na najhumaniji način i molim vas da tračeve ne prenosimo kao moguću istinu, na koju zvaničnici EU i Srbije treba da odgovaraju", rekla je Brnabićeva.



Prethodno su na novinarsko pitanje povodom Fronteksa odgovarali šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, nakon čega se premijerka pridružila odgovoru i pojasnila da je reč o glasinama i tračevima.


Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva