:

:

TV Most

Foto: BEta-ap

clock

Maj 02, 2015   12:05

0

145

Britanija slavi: Kejt Midlton rodila devojčicu

U saopštenju objavljenom na Tviteru se navodi da je devojčica teška 3,7 kilograma i da je porođaju u londonskoj bolnici Sent Meri prisustvovao i bebin otac, princ Vilijam.

Kejt se porodila u 8.34 sata po lokalnom, odnosno 9.34 po srednjeevropskom vremenu.

O rođenju nove britanske princeze su informisani kraljica Elizabeta II, princ Filip, princ ÄŒarls i njegova supruga Kamila, princ Hari, kao i drugi članovi porodice princa Vilijama i njegove supruge, vojvotkinje od Kembridža, saopštila je palata Kensington.

Majka i beba se osećaju dobro, ističe se.

Supruga britanskog princa Vilijama Kejt Midlton je jutros primljena u bolnicu Sent Meri u zapadnom Londonu pošto je počela da se porađa, objavio je BBC.

Kejt je primljena na privatno odeljenje za akušerstvo bolnice Sent Meri, gde je u julu 2013. godine rođeno i njeno prvo dete, princ Džordž.

Nova beba je četvrta u redu za britanski presto, iza svog dede princa ÄŒarlsa, tate princa Vilijama i brata princa Džordža.

Vilijam i Kejt nisu želeli da pre porođaja saznaju pol svog drugog deteta, naveli su zvaničnici kraljevske palate.

Britanci će morati da ccekaju nekoliko dana dok kraljevska porodica saopšti ime princeze koju je danas
rodila vojvotkinja od Kembridža, Kejt, prenose britanski tabloidi i dodaju da je Alis favorit u kladionicama.

"Ime Alis ima velike šanse da bude izabrano za novu princezu", naveli su mediji i dodali da to ime već postoji u britanskoj kraljevskoj porodici - tako se zvala druga ćerka kraljice Viktorije.

Pored Alis, visoko su kotirana i imena Elizabet, Šarlot, Viktorija i Aleksandra.

Britanci bi voleli da se princeza zove Dajana, po baki koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, ali, po kladionicama, to ime ima male šanse na uspeh.

Za rodjenje princa Dzzordzza, prvog deteta Kejt i Princa Vilijama, kladionice su kao favorite istakle imena Džordzz i Džejms.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva