:

:

TV Most

Foto: gov.uk

clock

Oktobar 11, 2017   12:05

0

169

Britanac žestoko Tačiju: Nema napretka uz poslušnike


On je istakao da su korupcija i nepotizam ozbiljan problem za Kosovo, a oglasio se pošto je kosovski predsednik njegov potez ocenio “dečjim i nediplomatskim“.



O''Konel je, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa kosovskom vladom, saopštio da Kosovo ne može da napreduje sa neprofesionalcima i poslušnicima.



"Korupcija i nepotizam i dalje predstavljaju ozbiljne probleme za Kosovo, a najbolji primeri ovih slučajeva su javna imenovanja neprofesionalaca koji nisu tu da pomognu, već da unaprede ciljeve svojih šefova", rekao je O''Konel. 



Britanski diplomata je kazao da Priština i Velika Britanija zajednički interes da "Kosovo bude bezbedna, prosperitetna i ekonomski i politički razvijena zemlja". 



A da bi napredovalo, dodao je britanski diplomata, potrebni su sposobni i nezavisni ljudi u javnim institucijama. 



Zato smo, kazao je, i započeli zajednički projekat zapošljavanja visokoobrazovnih kadrova, preneo je portal Indexonline. 



O''Konel je istovremeno izrazio zadovoljstvo što su, kako je rekao, premijer Ramuš Haradinaj i koalicioni partneri u kosovskoj vladi odlučili da ubrzaju ovaj projekat. 



Inače, Tači je ranije danas na zajedničkoj konferenciji za albanskim pedsednikom Iljirom Metom komentarisao to što je ambasador Velike Britanije napustio konferenciju na kojoj je razmatran izveštaj o odnosu građana Kosova prema formiranju Specijalnog suda za ratne zločine OVK nad Srbima. 



Odgovarajući na pitanje novinara, Tači je ocenio da je takvo ponašanje ambasadora "dečje i nimalo diplomatsko". 



Dodao je da on nije video da je ambasador bio u sali, pa nije video ni kako je otišao. 



"Ako je izašao zato što je imao obaveze, to je njegova odluka. A, ako je izašao nezadovoljan raspravom to je onda frustrirajuće ponašanje, dečje i nimalo diplomatsko", rekao je Tači. 



Tači je na toj konferenciji rekao da je pristao na formiranje Specijalnog suda pod pritiskom međunarodne zajednice, uz obećanje da će Kosovu biti napravljeni ustupci među kojima je, između ostalih, još priznavanja nezavisnosti i članstvo u Uneskou.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva