:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2017   12:05

0

200

Brat i prijatelj Darka Å arića osobođeni optužbe


To je četvrta presuda bratu i prijatelju optuženog narko-bosa Darka Šarića, kome se u Srbiji sudi za pranje novca za koji se sumnja da je stečen švercom droge.




Šariću i Lončaru se sudilo pred Apelacionom sudom, nakon što su zbog propusta tri puta ukidane osuđujuće presude bjelopoljskog Višeg suda i suđenje trajalo sedam i po godina.



Presudom Višeg suda u Bijelom Polju, Šarić i Lončar su bili kažnjeni zatvorskim kaznama od pet i po godina.



U završnim rečima, branilac Duška Šarića i Jovice Lončara, advokat Borivoje Đukanović kazao je da je optužnica kojom se njegovi klijenti terete za pranje 19,2 miliona doživela "pravni fijasko", preneli su podgorički mediji.



Dodao je je da je protiv Šarića i Lončara "svih sedam godina, koliko traje postupak, vođenja nezapamćena medijska haranga", te da je i tužilac ranije prekršio pretpostavku nevinosti izjavom datoj medijima da "očekuje strožu kaznu za okrivljene".



Tužilac Petar Kapuci kazao je da ostaje pri žalbi i završnim rečima datim pred bjelopoljskim Višim sudom, ističući da je nesporno utvrđeno da su Šarić i Lončar počinili krivično delo koje im je stavljeno na teret.



Duško Šarić uhapšen je 16. novembra 2010. u Pljevljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji "Loptice".



Jovica Lončar je uhapšen maja 2011. u Podgorici.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva