:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Mart 09, 2016   17:02

0

129

Branimir Stojanović u Orahovcu

Porodica Ulanović živi na rubu egzistencije bez elementarnih sredstava za život. Branimir Stojanović je ovoj porodici uručio pomoć u osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama i obećao da će učiniti sve da oni što pre dobiju krov nad glavom.

Savo Ulanović kaže da kao podstanari žive već 15 godina, jer je njihova kuća, u kojoj mu žive roditelji, stara i
toliko propala da se može svakog časa srušiti.

Branimir Stojanović ističe da je glavni problem našim ljudima posao a to je nemoguće rešiti na brzinu i na prečac.Postoje i drugi problemi kao što su stanovanje jer su mnoge kuće u jako lošem stanju a posledica toga je upravo nezaposlenost, jer nema prihoda pa se preživljava od socijalne pomoći, dečijeg dodatka i drugih socijalnih davanja.

"Takva situacija nije dobra a mi ćemo jednokratno, interventno pomoći ovoj porodici, preko Kancelarije za zajednice a u skladu sa mogućnostima. Nakon rešavanja određenih pravnih pitanja, koja se tiču imovinskih odnosa, parcela i kuće, probaćemo da trajno rešimo problem stanovanja ove porodice. Postoje i neka privremena rešenja o korišćenju nekih drugih objekata o čemo ćemo razgovarati sa porodicom", rekao je Stojanović.

Nakon posete porodici Ulanović zamenik premijera Kosova i visoki funkcioner SNS Branimir Stojanović je posetio Osnovnu školu Dositej Obradović u Orahovcu, gde je dogovoreno da se pri ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi uskoro otvori škola karatea.

Instruktor karatea Milan Rašić je rekao da oni imaju sekciju karatea koja radi već 5-6 godina. Treninzi se održavaju u Velikoj Hoči jer su tamo uslovi bolji. "Želimo da deca Hoče i Orahovca vežbaju zajedno i to dva puta nedeljno", istakao je Rašić.

Danas pre podne zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, u zgradi Vlade u Prištini primio je predsednika Opštine Orahovac Idriza Vehabija sa kojim je potpisao Memorandum o izgradnji pešačke staze u Velikoj Hoči i uređenju korita reke Vrelo.

Bilo je reči i o stvaranju uslova za što je moguće bolji i bezbedniji život orahovačkih Srba.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva