:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2015   15:45

0

144

Branimir Stojanović posetio opštinu Obilić

Nakon sastanka Stojanović je kazao da je sa predsednikom Gašijem razgovarao o svim problemima na teritoriji opštine Obilić.

„Opština Obilić je jedna od retkih koja može da se pohvali suživotom Srba i Albanaca i načinom na koji oni danas žive i želim da se taj dobri duh suživota nastavi, da probleme koji ih muče zajednički rešavamo i da imamo dobru komunikaciju predstavnika srpske liste i predstavnika opštine Obilić. Mi smo tu da sve njihove i inicijative podržimo“, rekao je Stojanović.

Predsednik opštine Obilić Džafer Gaši zahvalio je zameniku premijera na poseti i izrazio nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti još bolja.

Komentarišući sporazum koji je upravo postignut u Briselu, Stojanović je rekao da je izuzetno zadovoljan onim što je postignuto.

„Ovo zaista jeste jedan dobar temelj za stabilizaciju srpske zajednice na KiM i on će doneti dobro svima. Zajednica nije usmerena protiv bilo koga, upoređenje sa Republikom Srpskom ili bilo čim drugim ne stoji. Ako pogledate sporazum videćete da je to nešto što će dati mogućnost ovim ljudima ovde da se bolje organizuju i da bolje žive i ne vidim zašto će to biti pretnja bilo kome“, rekao je Stojanović.

Stojanović je obišao staricu Ljubicu Andrić koja živi u Plemetini u uslovima nedostojnim živog bića. U objektu koji liči na kutiju od dasaka, sa jednim drvenim krevetom, nečim što bi trebalo da bude vitrina i drvenim stočićem, starica Ljubica teško da bi preživela zimu koja predstoji.

Stojanović je kazao da naši ljudi koji rade po lokalnim institucijama moraju više da vode računa o svakom pojedinačnom građaninu jer u suprotnim učešće u vlasti ne bi imalo smisla i obećao da će pri sledećoj poseti ovoj starici zateći bolje uslove u kojima ona sada živi.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva