:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2017   12:05

0

120

Bramerc: Insistiraću na hapšenju troje radikala

Bramerc je u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz rekao da su vlasti u Beogradu do sada odbijale da sprovedu nalog Haškog tužilaštva za njihovo hapšenje, pa se taj podatak našao i u izveštaju podnetom Savetu bezbednosi UN.

"Begunci nisu jedini problem u vezi sa pravdom za ratne zločine u Srbiji. Situacija generalno ne ide u dobrom pravcu", naveo je Bramerc govoreći o saradnji Srbije sa tim tribunalom.

Komentarišući postupke koji su u toku pred Hašim tribunalom, Bramerc je potvrdio da do kraja novembra očekuje drugostepenu presudu u slučaju "Prlić i ostali" i prvostepenu u postupku protiv Ratka Mladića, dok se drugostupena presuda u procesu protiv Vojislava Šešelja očekuje pred kraj ove i početkom iduće godine.

Podsetio je da je pred Haškim sudom, koji krajem ove godine završava svoj rad, podignuta 161 optužnica za genocid, zločine protiv čovečnosti ili ratne zločine, a osuđeno je 111 osoba.

Sve je to uspeh, istakao je Bramerc i dodao da je reč o uspehu kakav nijedan drugi međunarodni sud do sada nije uspeo da ostvari.

Po rečima glavnog tužioca, bez obzira na to pred domaćim pravosudnim telima u regionu i dalje je velik posao, a zbog učešća u ratnim zločinima počinjenim na području Bosne i Hercegovine trebalo bi, prema njegovim rečima, procesuirati još oko pet hiljada osoba.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva