:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2018   12:05

0

126

Brajović: Sporazum o demarkaciji nije menjan


Opozicija u Crnoj Gori je, naime, optužila vlast da je izmenila Sporazum o demarkaciji. Na dnevnom redu Skupštine je predlog Zakona o potvrđivanju Konvencije o sporazumima o izboru suda



Priča o sporazumima o izboru suda, poslanike DF-a odvukla je na onu koja se odnosi na ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji granice Crne Gore i Kosova.



"Ja Luiđa Škrelju, od milošte zvanog Ljubo, prozivam da se kao Albanac izjasni o tajnim pregovorima između takozvane države Kosovo, sa Flipom Vujanovićem i sa Duškom Markovićem, gde se pokušava Crnoj Gori oduzeti preko 50 kilometara njene teritorije", kazao je poslanik DF-a Milan Knežević.




"Niti tajnim večerama, nego je to odgovoran odnos državnika za očuvanje mira i dobrosusedskih odnosa u regionu. Praktično i konkretno između dve prijateljske države", rekao je Škrelja, prenela je RTCG.



Poslanik DF-a Predrag Bulatović pozvao je Brajovića da pozove predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića da objasni šta je potpisao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.



"Crna Gora je priznala Kosovo, i nije jedina država koja je priznala Kosovo, i dobro bi bilo da u parlamentu Crne Gore govorite na nivou činjenica. Kad je u pitanju nešto što smo mi ratifikovali, mi smo ratifikovali Sporazum i za nas je to definitivno završena stvar. Ne može biti ništa drugo što menja taj ratifikovani sporazum, jer bi prethodno morao da dođe na ponovnu ratifikaciju", naveo je Brajović.



.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva