:

:

TV Most

clock

April 16, 2015   12:05

0

194

Borovčanin: Zapošljavanje mladih prioritet

"Prioritet u poboljšanju položaja mladih je povećanje zapošljavanja, odnosno stvaranja sistema koji će uskladiti njihove kvalifikacije sa potrebama privrede i tržišta rada, kao i razvoj preduzetništva", rekao je Borovčanin za RTS.

Govoreći o konkretnoj primeni, državni sekretar je naveo umrežavanje lokalnih Kancelarija za mlade i filijala Nacionalne službe za zapošljavanje širom Srbije, i pozvao omladinu da u svojim opštinama i gradovima provere kako na terenu funkcioniše ova saradnja.

Podsetio je i na saradnju sa Savetom stranih investitora, Srpskom asocijacijom menadžera i drugim partnerima na stvaranju mehanizama dostupnih omladini.

"Za zapošljavanje nije pitanje šta može već šta mora - stvaramo mehanizme u svakom gradu i opštini, jer ako mladi ljudi nakon školovanja ne mogu da se zaposle, oni ne mogu ni da se osamostale, ni da zasnuju porodicu", rekao je Borovčanin.

Naglasio je da je zato Udovičić pokrenuo projekat povezivanja kompanija, resornih ministarstava i drugih partnera koji će, kako je rekao, rezultirati donošenjem seta mera za zapošljavanje omladine Srbije, a on lično će obići 40 najvećih kompanija kako bi mladi u njima dobili stručne prakse i zaposlenje.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva