:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

115

Borba protiv korupcije zavisi od saradnje regiona

Hiseni je na konferenciji o suzbijanju korupcije u kojoj su učestvovali predstavnici zemalja regiona, rekao da je saradnja različitih finansijskih obaveštajnih jedinica, policijskih institucija i tužilaštava od suštinskog značaja za sprečavanje pranja novca koje je pre svega, posledica korupcije na visokom nivou.

"Nije dovoljno da samo policija radi svoj posao, a da tužilaštvo to ne radi, ili obrnuto, nije dovoljno da samo tužilaštvo i sudstvo rade efikasno, a da drugi to ne rade. Sve je međusobno povezano, ako se jedna karika pokida, to će uticati na neuspeh celog sistema", rekao je Hiseni.

Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Vites kazala je da sve zemlje regiona imaju dobar zakonski okvir i da nije pitanje kako poboljšati zakonodavstvo, već na koji način motivisati ljude da poštuju zakone i propise i kako stvoriti atmosferu koja bi doprinela smanjenju korupcije.

Poslednje istraživanje "Pulsa javnosti" na Kosovu je pokazalo da je treći najveći problem sa kojim se susreću građani Kosova korupcija, ispred koje su nezaposlenost i siromaštvo.

Na dvodnevnoj konferenciji o suzbijanju korupcije učestvuju predstavnici Srbije, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Kosova.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva