:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2016   12:05

0

115

Bomba najverovatniji uzrok eksplozije u avionu

Somalijska vlada je prethodno objavila da se veruje da uzrok eksplozije ima veze sa vazdušnim pritiskom.

Srpski pilot Vladimir Vodopivec (64) je kazao za "Blic" da misli da je u pitanju bila eksplozivna naprava i da je prijatelju rekao da je mislio da je to bila bomba.

Stručnjak za bezbednost aviosaobraćaja Ksavijer Titelman je rekao da je uporedio snimke eksplozije sa fotografijama prethodnih eksplozija i da sve liči na eksploziju bombe, preneo je AFP.

Somalijski zvaničnici su saopštili da je jedan muškarac poginuo u eksploziji u avionu, koji je zbog tog incidenta morao da se vrati za somalijsku prestonicu Mogadiš i prinudno da sleti.

Vlasti okruga Balad, oko 30 kilometara severno od Mogadiša, saopštile su da je na tom području pronađeno telo muškarca, za kojeg se veruje da je isisan iz aviona u trenutku posle eksplozije, koja je napravila rupu u trupu aviona, preneo je Rojters.

Avioprevoznik "Dalo erlajns" je na svojoj strani na Fejsbuku juče saopštio da je avion poleteo iz Mogadiša za Džibuti sa 74 putnika, kad je "došlo do incidenta" usled kojeg je avion morao da se vrati za polazište, kao i da je pritom lakše povređeno dvoje ljudi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva