:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2015   12:05

0

133

Bolji dani za kompaniju "Tigar"

Dve i po godine kompanija "Tigar" vodila je bitku da ostvari reprogram dugova i da kroz plan reorganizacije započne konsolidaciju. U prvih šest meseci ove godine, 80 odsto tigrove proizvodnje je izvezeno.

"Tigar" je uspeo da bez kredita, iz sopstvenih sredstava počne sa vraćanjem dugova. Pozitivan signal je i što se pojavio kupac tigrovih akcija, koji je sa 12,5 odsto akcija, posle države najveći akcionar u Tigru.

"Plaćamo poreze, preko pola milijardi dinara smo platili poreze koji nisu plaćani prethodno kad su uzimani krediti. Znači, to mora da se zna, da su verovatno i poreska i svi nadležni organi ćutali i pustali, a sada su se setili da treba da platimo", kaže generalni direktor Tigra a.d. Nebojša Đenadić.

Problem je trenutno u pogonu Tehničke gume, koji samo delimično radi, a uglavnom je prozvodila za rudnike i vojsku. Vojni program obuće se prozvodi za Finsku, Švedsku i Estonsku armiju, ali na domaćem tržištu je teško prodati ove proizvode.

"Mislim da ono što je značajno i vrlo bitno da država mora da ima svoju odgovornost ovde. Nije poenta samo da država daje subvencije, da daje novac, u pitanju je da neki proizvodi mogu biti kupljeni iz ovih fabrika. Ja sam ubeđen da bi Tigar mogao tako relativno brzo da dostigne jedan mnogo viši nivo od ovoga koji sada ima", kaže predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

U kompaniji "Tigar" trenutno radi 1.600 radnika, zarade se isplaćuju redovno, a u toku je i osvajanje novih programa za vojnu industriju, pre svega proizvodnja vojnih šatora.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva