:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

189

"Bolje hiljadu dana razgovarati nego jedan dan se sukobljavati"


Odgovarajući na pitanje našeg novinara šta očekuje od nastavka pregovora Beograda i Prištine koji bi trebalo da budu nastavljeni 26. februara , Djurić je rekao da se nada da će pregovori započeti „u dobroj atmosferi  i veri da nešto možemo korisno i konstruktivno da uradimo“.


„Generalna politička klima nam baš ne ide na ruku, ali mi smo rešeni da insistiramo na sprovodjenju onoga što je dogovoreno, što je nama u interesu, pre svega formiranja Zajednice srpskih opština, kao i mnoge druge životne teme poput putnih dokumenata, ličnih isprava i svega onoga što interesuje naše gradjane“, rekao je Djurić i dodao da ostaje da se vidi kolika je spremnost druge strane da se na ozbiljan način o tome razgovara.


Djurić je naglasio da beogradska delegacija na pregovore vodi sve ozbiljne stručnjake u svim oblastima.


„Biće nam interesantno da razgovaramo i o policijskoj saradnji kako bi smo što pre došli do odgovora vezanih za teroristički napad u Kosovskoj Mitrovici – ubistvo Olivera Ivanovića, što je izuzetno važno.  Razgovaraćemo o saradnji koja može da dovede do bržeg rešavanja ovog slučaja“, rekao je Djurić.


Prema njegovim rečima, bitno je da se razgovara.


„Bolje hiljadu dana razgovarati nego jedan jedini dan se gložiti, tući i sukobljavati“, zaključio je Djurić.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva