TV Most - Boka Kotorska: Oštećene kuće, bolnica, avioni
Vesti
Boka Kotorska: Oštećene kuće, bolnica, avioni

22:58, 09.06.2018

|

Izvor: Sputnik

U nevremenu koje je protekle noći pogodilo Herceg Novi oštećeno je pedesetak kuća, a za sve porodice kojima su tokom nevremena oštećeni domovi organizovan je prihvatni centar u dvorani Sportskog centra Igalo.
Foto: Sputnik


Velika šteta pričinjena je bolnici Meljine, gde je oštećen krov rendgenskog odeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku.
Kratkotrajno nevreme koje je sinoć zahvatilo Tivat oštetilo je dva manja aviona koja su bila parkirana na platformi Aerodroma Tivat, prenosi RTCG.„Reč je o avionima teškim preko šest tona, koje je zahvatila pijavica, što dovoljno govori o jačini nevremena“, navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.Olujni vetar brzine od više od 100 kilometara na čas, zahvatio je Boku rano jutros, nešto pre tri sata.U Herceg Novom pijavica je zahvatila Meljine, Pode i Kamenare.Meljine su po prvim nalazima sa terena hercegnovske Komunalne policije najgore prošle.Kako prenosi Radio Jadran, i dobar deo Bolnice Meljine je stradao i kako navode tamo je sada skoro vanredno stanje. Potpuno je demolirana pumpa, kvantaška pijaca, velika su oštećenja i na vatrogasnom domu, porušeni su bilbordi, stambeni objekat je stradao iznad Bolnice Meljine, kao i ograda bolnice.Vetar je okrenuo na krov i dva automobila, a nezvanično jedan meštanin je povređen. Dosta stabala i granja je polomljeno i završilo na putu, pa su komunalci intervenisali više puta.U Podima je vetar otkrio tri kuće, a krovovi su najviše stradali i u Kamenarima, gde je pao i stub od struje. Bez napajanja su ostali neki delovi opštine.Biće formirana opštinska komisija za procenu štete.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design