:

:

TV Most

Foto: Foto Radio Kontakt Plus

clock

Mart 08, 2018   12:05

0

193

Bojić: Na severu Kosova stabilno i mirno


Policija, kako kaže, ne raspolaže informacijama i saznanjima koje bi ukazivale da je opšta bezbednosna situacija ugrožena.



„U toku 2017. godine na severu Kosova registrovano je 95 slučajeva teških krivičnih dela, to su dela kojima se bavila Regionalna istražna jedinica, od tog broja rasvetljeno je 71 krivično delo, što je skoro 75 odsto“, rekao je Bojić u intervju Radiju Kontakt plus.



Kosovska policija je, po rečima Bojića, preduzela zakonom propisane mnoge operativne mere i radnje vezano za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, navodeći u tom pravcu uzimanje izjava od više svedoka i preuzimanje video zapisa sa sigurnosnih kamera sa više lokacija u gradu.



Bojić naglašava da je preko Kancelarije za međunarodnu saradnju poslato više zahteva i da se aktivno komunicira sa kolegama iz drugih zemalja vezano za rasvetljavanje ovog slučaja.



„Trenutno je u toku druga faza, vrši se obrada prikupljenih materijalnih dokaza i prikupljenog materajala, to je u toku. Što se tiče spaljenog vozila policija je nakon konsultacija sa tužilaštvom odlučila da se obrati građanima putem medija, da ako imaju bilo kakvih saznanja, građani o tome informišu najbližu policijsku stanicu“, kaže Bojić.



Regionalni šef operative Kosovske policije navodi da su u prva dva meseca ove godine u zoni odgovornosti policijske stanice „Mitrovica-Sever“ registrovana 54 krivična dela kojima se bave istražitelji iz ove policijske stanice.



„Od tog broja rasvetljeno je 36 krivičnih dela, dok se ostala krivična dela istražuju i aktivno se radi na rasvetljavanju preostalih slučajeva. Dakle, radi se samo o slučajevima koje pokriva policijska stanica „Mitrovica-Sever“, rekao je Bojić.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva