:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 16, 2018   12:05

0

211

Bojanić: Da sam na mestu Đukanovića, stideo bih se


Bojanić tvrdi da je Đukanović pobedio na osnovu ucena, pritisaka i poslušnika iz državne administracije. 



Bojanić je najavio da će nastaviti da se bori, a svojim biračima poručio da ove rezultate ne shvate kao poraz, već je to osnova za dalju borbu.



Draginja Vuksanović je rekla da su rezultati izbora pokazali očigledan problem u opoziciji, odnosno da za kandidata, Mladena Bojanića, nisu glasali ni oni koji su ga podržali.



Prva žena kandidat na predsedičkim izborima u Crnoj Gori je zahvalila svim svojim glasačima. Rekla je da Đukanović ne zaslužuje njenu čestitku, zbog načina na koji je vodio kampanju.



Na predsedničkim izborima učestvovalo je sedam kandidata: Marko Milačić, Mladen Bojanić, Hazbija Kalač, Vasilije Miličković, Dobrilo Dedeić, Draginja Vuksanović i Milo Đukanović.  



Predsednik DRI, Mersudin Dautović je ocenio da su današnji izbori prošli u mirnoj atmosferi, da su građani pokazali zrelost i odgovornost.



Dautović je rekao da DRI gotovo da nije imala posla tokom čitavog dana, te da je dobijen samo jedan prigovor od Mladena Bojanića. Tim povodom DRI je održao vanrednu sednicu i zaključio da je prigovor preuranjen, odnosno da je prethodno trebalo da bude podnet opštinskim izbornim komisijama, rekao je Dautović. 



Predsednik Crne Gore bira se na pet godina. 



Milo Đukanović je, inače, u šest mandata bio premijer i u jednom mandatu predsednik Crne Gore.



Crnogorska opozicija je duboko podeljena na prosrpsku i prorusku, a ni nakon dugih pregovora nije uspela da se ujedini oko jednog predsedničkog kandidata.



Prema anketi crnogorskog javnog servisa, novi šef države bi trebalo da ima autoritet, obraz, da je pravedan, nezavisan i da mu je država prioritet, da ima stav i da je moralan. 



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva