:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Mart 22, 2018   12:05

0

177

Bogovič dobitnik "briselskog oskara" u kategoriji Inovacija


Mep Award, tzv. EU oskar, svake se godine dodeljuje najuspešnijim evropskim poslanicima u 18 kategorija a dodelu organizuje Parliament Magazin. Pobednike bira osmočlana stručna komisija sastavljena od predstavnika nevladinih organizacija, evropskih institucija i privrede.



Bogovič je prilikom uručivanja nagrade zahvalio stručnoj komisiji kao i predlagaču njegove nominacije, konzorcijumu Bio Bejzd Indastris Džoint Andertejking (BBI JU) koje je, prema njegovim rečima, prepoznalo njegova nastojanja na području novih tehnologija u poljoprivredi.



Primena tih tehnologija i inovacija, novih poslovnih modela, kao i digitalizacija i modernizacija, doprineće poboljšanju kvaliteta života, naveo je Bogovič.



Bogovičeva nominacija bila je zasnovana na uspešnoj realizaciji Evropske nedelje biotehnologije, koja je održana u Evropskom parlamentu prošlog septembra a čiji je domaćin zajedno sa udruženjem EuropaBio bio upravo Bogovič. Prepoznata su takođe i njegova nastojanja da dobru praksu primeni i u Sloveniji.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva